Jak przygotować krem cebulowy?

0

 Krem cebulowy to delikatna w smaku i bardzo szybka w przygotowaniu zupa. Świetnie smakuje z grzankami, pierożkami, posypana ziołami.

Składniki (na 4 porcje):

  • 6 średnich białych cebul
  • 100 ml słodkiej śmietany 12%
  • 1 kostka rosołowa (kurczak lub bulion warzywny)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • Cebulę siekamy (kawałki nie muszą być bardzo małe ani równe). Gotujemy w litrze wody razem z kostką rosołową.
  • Gdy zmięknie bardzo dokładnie miksujemy ręcznym mikserem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Kiedy przestanie się gotować, dolewamy śmietanę i mieszamy. Uwaga na grudki!
  • Zupa najlepiej smakuje niedługo po przyrządzeniu.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz