Jak przygotować sałatkę z niebieskim serem?

0

Jest wykwintna i elegancka, świetnie smakuje podana do mięsa (np. wołowiny z grilla), ale też jako osobne danie, z ciemnymi grzankami lub tostami. Smacznego!

Składniki:

  • garść sałaty (dowolnego gatunku, a najlepiej mieszanki sałat)
  • garść pominorków koktajlowych (cherry)
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/4 średniej czerwonej cebuli
  • ser niebieski (Gorgonzola lub Blue Stilon)- ok. dwie łyżki
  • sół, pieprz
  • świeże zioła (opcjonalnie- najlepiej bazylia)

Sposób przygotowania:

  • Sałatę opłukać w zimnej wodzie, odsączyć, porwać palcami na mniejsze części, umieścić w salaterce.
  • Paprykę pokroić w kostkę, dodać do sałaty.
  • Pomidorki poprzekrawać, ułożyć na sałacie.
  • Oprószyć solą, pieprzem i ziołami.
  • Ser pokruszyć lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać nim sałatkę.
  • Gotowe, życzymy smacznego.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz