Jak przygotować surówkę z młodej kapusty?

0

 Surówka z młodej kapusty jest szybka, smaczna, zdrowa- bo surowa kapusta zawiera ogromne ilości witaminy C. Pasuje do ryb, do mięs, do niemal wszystkich produktów skrobiowych.

Składniki (na 5 porcji):

  • 1/2 głąba młodej zielonej kapusty
  • 1/2 średniej białej cebuli
  • 1 cytryna
  • sól

Sposób przygotowania:

  • Kapustę myjemu, obieramy z twardych, ciemnozielonych liści. Te wyrzucamy; resztę drobno siekamy i przekładamy do miski.
  • Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, przekładamy do talerza, solimy i odstawiamy na chwilę.
  • Wyciskamy sok i miąż z cytryny (uwaga na pestki!). Dodajemy do kapusty.
  • Cebulę, po ok. minucie, dodajemy również do kapusty. Dokładnie mieszamy.
  • Surówka gotowa. Smacznego!

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz