Jak przygotować wegetariańskie curry?

0

Smaczne, tanie, zdrowe i szybkie – a na dodatek bardzo proste.

Składniki:

  • 1 średnia cukinia lub patison
  • 8 średnich pieczarek
  • 1 biała cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • sól, pieprz
  • dwie łyżki oliwy
  • łyżeczka currry
  • szczypta czerwonej papryki słodkiej lub ostrej
  • kostka tofu lub fety

Sposób przygotowania:

  • Na rozgrzaną na patelni oliwę wysypujemy cebulę, wcześniej pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w cienkie palsterki.
  • Cukinię lub patisona obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do lekko posmażonych pieczarek.
  • Dusimy do miękkości, w międzyczasie dodając curry i inne przyprawy. Chwilę przed końcem dodajemy kukurydzę i podgrzewamy. Podajemy z serem feta lub z tofu pokrojonym w kostkę oraz z ryżem lub kaszą.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz