Jak ugotować ...

Jak ugotować zupę serową?

0

P1030338 Large 300x200 Jak ugotować zupę serową?Ten przepis bazuje na włoskiej minestrone- smak pochodzi z mieszanki wielu dobrze dobranych warzyw, a dopełnieniem całości jest pyszny, pikantny ser. Wspaniała z grzankami.

Składniki:

  • 1 por (tylko jasne części)
  • 1 mała cebula
  • różyczki kalafiora i brokuła, pół kilograma (mogą być z mrożonki)
  • 200 g zielonej fasolki
  • puszka kukurydzy
  • 1 pietruszka (korzeń)
  • 1/2 małej cukinii
  • 1 kostka rosołowa warzywna
  • 100 g pikantnego żółtego sera
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Cukinię i pietruszkę pokrojone w kostkę, różyczki kalafiora i brokuła, fasolkę, posiekaną cebulę i pokrojonego w krążki pora zalewamy wrzątkiem (ok. 1,5 litra). Dodajemy kostkę, gotujemy 25 minut bez przykrycia. Kukurydzę dorzucamy w ostatnich minutach gotowania, zalewę z puszki również wlewamy do zupy.
  • Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Zupę nalewamy do talerzy, każdą porcję obficie posypujemy serem i podajemy gorącą.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz