Jak upiec faszerowaną paprykę?

0

Ta papryka jest pyszna i bardzo ładna… dla każdego, kto tęskni za słońcem.

Składniki (na 4 porcje):

  • 4 duże, kształtne żółte papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • Pieczarki (ok. 12 średnich)
  • 1/3 małej cukinii, lub taka sama objętość dynii, kabaczka lub patisona
  • Sól, pieprz
  • łyżeczka curry
  • 100 g żółtego sera

Sposób przygotowania:

  • Papryki przekrawamy na połowy, pozbywamy się ogonków i gniazd nasiennych.
  • Cukinię (lub inne z wybranych warzyw) kroimy w kostkę. (Jeśli to cukinia- ze skórką, jeśli coś innego- bez).
  • Układamy cukinię w łódkach z papryki.
  • Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, układamy w papryce.
  • W tym momencie przyprawiamy solą, pierzem i curry.
  • Dopełniamy papryki kukurydzą i zakrywamy żółtym serem.
  • Pieczemy pół godziny w temperaturze ok.180 stopni, podajemy na ciepło.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz