Jak zrobić banany na ciepło?

0

bananySkładniki:

  • 4-5 bananów,
  • 1/2 szklanki piwa,
  • mąka,
  • olej

Sposób przyrządzenia:

Banany obieramy ze skórki, kroimy na pół lub na 4 części w zależności od tego, jak duże kawałki chcemy jeść. Piwo rozrabiamy z mąką, by uzyskać ciasto o gęstości ciasta naleśnikowego. Obtaczamy przygotowane wcześniej banany w cieście i smażymy na małym ogniu do momentu uzyskania złotego koloru. Należy uważać, by banany nie rozwaliły się na patelni.

Jak podawać?

Można podawać udekorowane bitą śmietaną lub polewą czekoladową. Jako dekorację można posypać bakaliami, rodzynkami lub wiórkami.

Banany w cieście są świetnym dodatkiem do lodów i deserów.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here