Jak zrobić gofry?

6

Składniki:gofry

  • jajka – 2 szt
  • olej – 1/3 szklanki
  • mleko – 2 szklanki
  • mąka – 2 szklanki
  • sól – 1 szczypta
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Wykonanie:

Mąkę, sól, olej, żółtka, mleko wymieszać na gładką masę (można ubić mikserem). Odstawić na 10 min. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Po rozgrzaniu gofrownicy piec ciasto na rumiano (ok 4-5 min). Przed każdym kolejnym gofrem czekać na nagrzanie się gofrownicy. Gofry podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub owocowymi dodatkami.

6 KOMENTARZE

  1. UDAŁO MI SIĘ
    PS.NIE BYŁO NAPISANE ŻEBY DODAĆ PROSZEK DO PIECZENIA ALE TO CHYBA KAŻDY WIE GDZIE TO DODAĆ JEŚLI NIE TO PISZCZCIE DO MNIE NA GG 7413269

    Oceń: Dobre 0 Słabe 0

Dodaj komentarz