Jak zrobić lukrowane pierniczki?

0

Składniki:

  • kostka masła
  • 1 kg mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 3 żółtka
  • 1 szkl. śmietany
  • 3 jajka
  • 2 szkl. miodu
  • 1 szkl. cukru
  • 3 łyżki sody
  • przyprawa do piernika

Dekoracja: pisaki spożywcze, kolorowa posypka, biały lukier.

Wykonanie:

  • W garnku roztapiamy masło i miód – studzimy.
  • Mieszamy z ubitymi z cukrem jajkami i żółtkiem.
  • Dodajemy śmietanę, mąkę i resztę składników.
  • Wyrabiamy ciasto.
  • Rozwałkowujemy.
  • Foremkami wykrawamy ciastka.
  • Pieczemy ok. 15 minut w 180°C.
  • Ciepłe smarujemy lukrem i dekorujemy.
PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułJak zrobić keks?
Następny artykułJak zrobić zupę grzybową?

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz