Jak zrobić pastę z jajek?

0

 Pasta z jajek jest prosta i szybka, a kanapki z nią można zjeść wszędzie- nie ma ryzyka, że się rozsypią lub że coś z nich wypadnie. Jest smaczna, zdrowa i wartościowa, stanowi odmianę dla nieśmiertelnych kanapek z serkiem lub szynką.

Składniki (na 4 porcje):

  • 4 jajka
  • szczypiorek
  • 2 łyżki majonezu (1 można zastąpić jogurtem- wersja light)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu rozcieramy z majonezem, dodając sól i pieprz.
  • Szczypiorek siekamy drobno. Połowę dodajemy do pasty, drugą zostawiamy do dekoracji kanapek.
  • Podajemy w dowolnej chwili, na pieczywie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here