Jak zrobić roladę na zimno?

0

Składniki:

  • 35 dag herbatników
  • 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
  • 1 i 3/4 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 20 dag masła
  • 20 dag wiórków kokosowych

Wykonanie:

  • Herbatniki rozkruszamy.
  • Kawę zaparzamy w 1 i 1/3 szkl. wrzątku.
  • Wlewamy do herbatników.
  • Wsypujemy 3/4 szkl. cukru i kakao.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Masło ucieramy z resztą cukru i 3/4 wiórków kokosowych.
  • Z masy kawowej na foli spożywczej formujemy prostokąt o grubości ok. 2 cm.
  • Smarujemy masą kokosową, zostawiając 1 cm brzegu.
  • Zawijamy.
  • Obtaczamy w reszcie wiórków.
  • Wkładamy na 8 godzin do lodówki.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz