Jak zrobić sernik z piernikami?

0

Składniki:

  • 1,6 kg zmielonego twarogu
  • 25 dag margaryny
  • 50 dag cukru pudru
  • 12 jajek
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • budyń waniliowy
  • 2 duże opakowania pierników w czekoladzie z marmoladą
  • polewa czekoladowa

Wykonanie:

  • Miękką margarynę ucieramy z cukrami na puch.
  • Ucierając dodajemy po żółtku i kilka łyżek twarogu.
  • Wsypujemy budyń i dodajemy ubitą z białek pianę.
  • Delikatnie mieszamy.
  • Połowę masy twarogowej wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia dużej tortownicy.
  • Układamy pierniki, jeden obok drugiego.
  • Zalewamy resztą masy.
  • Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180⁰C.
  • Studzimy.
  • Dekorujemy polewą.
PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułJak zrobić bakaliowiec?
Następny artykułJak zrobić trąbki?

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz