Jak zrobić świąteczną galaretkę z czerwonym kawiorem?

0

kawior czerwonySkładniki:

  • 1/2 gorącego bulionu
  • marynowana cebula
  • mały słoik czerwonego kawioru
  • 10 jajek przepiórczych na twardo
  • liście sałaty lodowej i karbowanej
  • małe gałązki koperku
  • 1 dag żelatyny
  • pieprz ziarnisty
  • pokrojone oliwki

Przygotowanie:

  • Bulion mieszamy z żelatyną. 1/3 mieszamy z kawiorem, wlewamy do formy z kominem. Posypujemy pieprzem. Odstawiamy.
  • Układamy warstwowo: koperek, cebulka, połówki jajek porwane liście sałaty. Zalewamy bulionem. Gdy stężeje, wlewamy resztę bulionu. Wsypujemy oliwki . Chłodzimy aż stężeje. Wstawiamy do wrzątku. Odwracamy i wyjmujemy.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz