Jak zrobić tosty z mozarellą?

0

tostyTosty z mozarellą to chyba jedno z najprostszych i najszybszych dań. Do tego bardzo smaczne.

Potrzebny będzie nam chleb tostowy, mozarella, jajko, mleko i masło albo olej do smażenia.

Jajko ubijamy, jak na jajecznicę. Na talerzyk wlewamy trochę mleka. Bierzemy dwa kawałki chleba i pomiędzy umieszczamy kawałek mozarelli. Tak przygotowaną kanapkę dociskamy i maczamy w mleku, a następnie w jajku. Na patelni podgrzewamy kawałek masła albo łyżkę oleju. Na gorącym tłuszczu układamy tosty o smażymy z obu stron po ok. dwie  minuty.

Trzeba pilnować, aby nam się nie przypaliły. Po takim czasie smażenia tosty są gotowe. Można dodać majonezu albo keczupu, ale same również są wyśmienite i bardzo sycące.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz