Makaron ala carbonara

1

W lodówce pustka albo brak czasu, a my jesteśmy głodni. I co w takim przypadku zrobić? Jest sposób na szybkie, pyszne i tanie danie.

Na początku musimy ugotować makaron. Rodzaj i ilość wg uznania. Jednak bardzo dobrze nadaje się makaron pełny albo wstążki.

Kolejnym krokiem jest obranie i pokrojenie pieczarek. Potem je chwilę smażymy na oleju. Można odrobinę posolić i popieprzyć.

Następnie podsmażamy boczek albo inne mięso, które lubimy. Oczywiście nie zapomnijmy o soli i pieprzu.

Kiedy pieczarki i boczek są gotowe, wówczas dorzucamy do tego makaron i chwilę zostawiamy na ogniu cały czas mieszając. Na sam koniec dodajemy rozdrobniony twaróg (ser biały). Wystarczy pół kostki, ale jak ktoś lubi więcej albo mniej to tez można. Całość jeszcze raz mieszamy i gotowe.

Jeśli wyjdzie nam za dużo to można odgrzać w mikrofalówce.

 

1 KOMENTARZ

Dodaj komentarz